Home Menu

- 25 jaar Jamathi Club - 2005 - 2009

18 foto's

13 en 14 augustus 2005. De 12e clubdag was in Vreeland, de Jamathi Club (en de Jamathi clubdag) was daar een onderdeel van het evenement Historie Herleeft in de Vechtstreek (HHV). Deze stichting had de voorgevel van het beroemde Jamathi schuurtje nagebouwd dat vroeger in Nederhorst den Berg stond. De presentatie van de Jamathi Club was vóór en in de nabijheid van dit “schuurtje”. Een evenement met veel oude vrachtwagens, woonwagens, oude caravans en voertuigen van diverse aard. Het was een speciale clubdag die uit de toon viel met de meeste andere clubdagen maar de clubdag was wel erg mooi en leuk.


17 september 2006. De 13e Jamathi Clubdag was voor de 2e maal bij familie de Jong in Boskoop. Deze keer waren Jan Thiel en wil Mijwaart ook weer aanwezig. Behalve alle gebruikelijke onderdelen van een reguliere Jamathi clubdag was er nu ook de mogelijkheid om een 50cc sprintwedstrijd te organiseren tussen de kassen van de familie de Jong en dat was een schot in de roos. Echte sprintmachines deden er aan mee maar ook gewone Jamathi bromfietsen. Heel erg mooi om te zien, te horen en te ruiken en men had er veel lol mee. Onder de gasten waren o.a. Jan de Vries, Cees van Dongen en Jaap Voskamp. Tijdens één van de presentaties vertelde Wim Heeroma ons alles over de door hem meegebrachte Scrab. Deze racertjes werden in Frankrijk gebouwd op basis van Kreidler.


5 februari 2006 en 28 januari 2007. Op deze 2 zondagen heeft de Jamathi Club een nieuwjaarsreceptie gehouden in het 50cc Motormuseum in Lexmond. Naast het Nieuwjaar wensen en gezellig samen zijn waren er ook diverse interessante presentaties. Deze presentaties in 2006 werden o.a. verzorgd door Eling Bouwstra, Aalt Toersen en Luc Foekema. Verder was er documentatie en fotoboeken ter inzage. De nieuwjaarsreceptie in 2007 stond in het teken van het thema Hemeyla. Er waren diverse Hemeyla machines aanwezig en o.a. Herman Meyer zelf kwam vertellen over zijn werk/hobby. Herman heeft in 1971 ook nog op een Jamathi racer geracet.


17 april 2007. Helaas overlijd op deze dag ons erelid Wil Mijwaart – Stoffer. Zij was vaak aanwezig op de Jamathi clubdagen en was een graag geziene gaste op de clubdagen, vanaf nu zullen we haar op de clubdagen moeten missen.
23 september 2007. De 14e Jamathi clubdag was bij Nico Claassen in Zaandam. Heel speciaal op deze dag was de presentatie door Nico Claassen van zijn “levenswerk”, het bouwen van een Honda CR115 twin. Daarna mochten we nog een “testrun” meemaken op de testbank die Nico bezit. Het lijdend voorwerp tijdens de run was de Jamathi replica racer van Eling Bouwstra. Het was een oorverdovende demonstratie.


1 maart 2008. Op deze dag waren vele clubleden en genodigden aanwezig in het Amerikaanse Motorfietsen Museum in Raalte. De Jamathi Club had een mooie afscheidsreceptie voor Jan en Nim Thiel georganiseerd omdat Jan en Nim definitief gingen verhuizen naar Thailand. Er waren op deze receptie diverse sprekers die hele mooie woorden spraken tot Jan met soms leuke anekdotes. Onder de sprekers waren o.a. mister TT Jaap Timmer en namens de KNMV Hans van Loozenoord. Naast verschillende cadeaus die Jan in ontvangst mocht nemen was er ook een pot waarin men geld kon doneren voor een boekenfonds voor Jan, deze inzameling bracht het mooie bedrag van € 992,- op voor Jan.


21 september 2008. Voor de 15e Jamathi clubdag waren we voor de 2e maal te gast bij de firma Kuiken BV, nu niet in Heesch maar in Veghel. De organisatie van deze dag was wel in dezelfde handen als de clubdag van 2001, namelijk van Ruud Cornelis. Omdat het 40 jaar geleden was dat Paul Lodewijkx de 50cc Dutch TT in Assen won werd er veel aandacht aan deze unieke prestatie besteedt d.m.v. documentatie en een presentatie van de ’68-er Jamathi racer en TT winnaar. De presentatie werd o.a. verzorgd door Geert Keen.

 

20 september 2009. De 16e Jamathi clubdag vond plaats bij Chris de Groot in Leidschendam en de organisatie was in handen van Jan van Leeuwen. Chris heeft een groot kassencomplex en in een gedeelte van het complex had Chris een verzameling van een paar honderd oldtimer bromfietsen en diverse Amerikaanse klassieke en oldtimer auto’s, of liever “sleeën”. Verder waren er veel emaille reclame borden en nog veel meer spullen op auto, bromfiets en motorgebied. Kortom veel te zien en te beleven.

Sluiten
https://www.jamathi.nl/