Home Menu

- 25 jaar Jamathi Club - 2010 - 2014

24 foto's

18 en 19 september 2010. De 17e Jamathi clubdag werd gehouden en gecombineerd met de Centennial Classic TT of te wel CCTT op het TT circuit in Assen. In het rennerskwartier was een Jamathi ontmoetingspunt gemaakt met een partytent waar de Jamathi clubleden even konden gaan zitten en een bakje koffie drinken. De Jamathi racers stonden tentoongesteld in een grote tent genaamd het “50cc racemuseum”. Er viel veel te zien en te genieten voor de bezoekers. De Jamathi bromfiets die bij het ontmoetingspunt stond opgesteld had veel belangstelling en was een geliefd object om te fotograferen.


23 oktober 2011. De 18e Jamathi clubdag was bij Albert Spijkerman in Dalfsen. Er was weer veel te zien en te genieten want Albert was toen ter tijd bezig met het inrichten van een groot privé museum met motorfietsen, bromfietsen, oude fietsen, legervoertuigen, tractoren, stationaire motoren en nog heel veel meer diverse spullen uit het verleden. In het bestuur vonden enkele wijzigingen plaats. Antoon Sluis en Lyda de Jong stopten met hun bestuursfuncties. Met algemene toestemming van de vergadering werd Ruud Cornelis de nieuwe secretaris, Hans van Iersel nam het stokje over van Lyda de Jong en werd de nieuwe penningmeester en Eling Bouwstra werd het nieuwe bestuurslid.


2010 – heden. Na vele jaren met een stand op de motor- en bromfietsbeurs Vehikel te hebben gestaan, staat de Jamathi Club vanaf 2010 tot op heden jaarlijks met een grote stand op de Oldtimer Tweewieler beurs in Zuidbroek (Groningen). Dit is een mooie 1 daagse beurs die eind februari plaatsvindt. Op deze beurs zijn veel show elementen en diverse clubs presenteren zich daar middels een mooie clubstand. Daarmee springt er deze beurs eruit t.o.v. “normale” motor- en bromfietsbeurzen.


In oktober 2011 vond er een overstroming plaats in Thailand in het gebied waar Jan Thiel woont. Jan en zijn gezin moesten elders onderdak zoeken en na 38 dagen konden ze pas huiswaarts keren en toen bleek dat er heel veel schade was aan het huis, inboedel en tuin. De Jamathi Club en diverse leden van de club hebben een financiële steun van in totaal € 1200,- naar Jan en zijn gezin gestuurd waar ze erg blij mee waren. Diverse nieuwe spullen die verloren waren gegaan hebben ze van de schenking kunnen kopen.


7 oktober 2012. De 19e Jamathi clubdag was bij Autobedrijf Peter Thoonen BV in Gassel. Naast de door Henk van Kessel gerestaureerde ’71-er Jamathi GP racer waren er nog veel meer mooie 50cc racemachines uit de collectie van Peter Thoonen in de showroom te zien. Er stonden maar liefst 6 Jamathi GP racers in de showroom, iets wat steeds zeldzamer wordt. Nico Claassen had zijn Honda RC116 twin meegebracht en liet hem even buiten lopen, het is een mooie machine die een machtig mooi geluid produceert.


25 september 2013. De 20e Jamathi clubdag vond plaats bij het emaille museum ’t Kuyerhuus op bungalowpark “De Lindenberg” in Holten. De aankomst van ons clublid Jan Koerhuis was heel apart, Jan kwam met een oldtimer motorfiets aangereden, een Nimbus met 4 cilinder motor welke niet dwars maar in de lengterichting in het frame is gemonteerd. Aan de motorfiets zat een zijspan en in of op het zijspan stond een Jamathi replica racer. Met zo’n combinatie heb je natuurlijk meteen alle aandacht van een ieder. Binnen in het restaurant waar de jaarlijkse ledenvergadering was hing het vol met emaille reclame borden en diverse andere voorwerpen die geëmailleerd waren.


29 juni 2014. Op de 21e Jamathi clubdag werd het 20 jarig bestaan van de Jamathi Club gevierd. Dit vond plaats in en bij “Het Spieghelhuys” in Nederhorst den Berg. Hierbij werd groots uitgepakt door Jan en Nim Thiel over te laten komen uit Thailand. Het overlaten komen van Jan en Nim werd mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren en een greep in de kas van de Jamathi Club. Er waren vele 50cc prominenten uit de wegracesport van vroeger uitgenodigd en aanwezig. Het werd een onvergetelijke Jamathi clubdag waarbij Jan Thiel het middelpunt was. Na de gebruikelijke jaarlijkse ledenvergadering en het ver oberen van de pannenkoeken werd ’s middags de Jamathi pelgrimstocht gereden. Deze tocht voerde de Jamathi bromfietsrijders o.a. naar de oude Jamathi werkplaats in Breukelen en naar de plek waar ooit het beroemde Jamathi schuurtje stond. Alphons Meisner had de dag in samen werking met het bestuur georganiseerd en Alphons had de toertocht uitgezet. Een Jamathi clubdag waar velen mooie herinneringen aan hebben.

 

 

Sluiten
https://www.jamathi.nl/