Home Menu
Laatste berichten

Na veel lobby bij Dorna en de TT organisatie is het ons gelukt om een 50cc parade op het programma van de TT te krijgen. Dit ter herinnering aan de 50cc TT overwinning van het Jamathi Team 50 jaar geleden in 1968. Er zullen 6 coureurs (Jan de Vries op Kreidler, Henk van Kessel op Kreidler, Aalt Toersen op Jamathi, Theo Timmer op Bultaco, Jos Schurgers op Kreidler en Pablo Nieto op Jamathi) een ereronde rijden om 15.00 uur, aansluitend op de Moto GP en vóór de Red Bull Rookies. Ook is er op het rennerskwartier tijdens de zaterdagmiddag en de hele zondag een expositie met de originele Jamathi GP racers, aangevuld met een 50cc Suzuki twin (zoals de door Paul Lodewijkx verslagen racer van Anscheidt) en de Kreidlers van de coureurs die de ereronde rijden. Het is jammer dat het rennerskwartier waar onze Jamathi tent staat alleen toegankelijk is voor toeschouwers met een VIP-kaart, maar we zijn natuurlijk wel erg verheugd met de aandacht welke de TT organisatie hiermee geeft aan de 50cc klasse en aan Jamathi in het bijzonder.

Op vrijdagavond 29 juni 2018 is er de TT NightRide, een parade met zo’n 1000 motoren door de straten van Assen. Ter herinnering aan de 50cc TT overwinning van Paul Lodewijkx precies 50 jaar geleden, mag de Jamathi Club met Jamathi (replica) racers en Jamathi bromfietsen vooraan in deze stoet meerijden. De stoet vertrekt om 19:30 uur bij het zwemparadijs De Bonte Wever, Stadsbroek 17, 9405 BK Assen.
Er hebben zich tot nu toe 5 Jamathi racers aangemeld, maar het aantal bromfietsen, daar kan nog wel wat bij. Dus heb je een Jamathi bromfiets en wil je dit spektakel in Assen meemaken, meld je dan nog even aan bij de voorzitter Dik Toersen. Deelname aan de TT NightRide is gratis.


PROGRAMMA
• Inschrijving - tussen 17:00 en 18:45 uur
• Briefing - tussen 19:00 en 19:15 uur
• Gereed maken voor vertrek - vanaf 19:15 uur
• Start TT NightRide - 19:30 uur
• Einde TT NightRide - 20:30 uur

 

 

De Jamathi Club zal met een tent/caravan aanwezig zijn op dit evenement en we hopen dat er veel clubleden komen. De vorige editie was heel mooi en dat zal het nu ook wel weer worden. Kom gerust even bij ons binnen voor als je zin in koffie hebt of even wilt uitrusten. We zullen de clubwinkel meenemen met daarin nog de laatste Paul Lodewijkx T-shirts die uitgebracht zijn ter herinnering aan de overwinning van Paul van de 50cc Dutch TT in 1968, dit jaar 50 jaar geleden.

Er is geen mogelijkheid om met korting via de club in te schrijven omdat in ons geval het extra werk + portokosten niet opweegt tegen het voordeel. Dus gewoon zelf aanmelden op www.bromfieTTs.nl
Tot ziens in Assen!

Sluiten
https://www.jamathi.nl/