Home Menu

- 25 jaar Jamathi Club - 2015 - 2019

47 foto's

In het voorjaar van 2015 wordt de Jamathi website geheel vernieuwd. Om dit te realiseren is er in de voorafgaande wintermaanden hard gewerkt en zijn er voorbereidingen getroffen om dit te kunnen realiseren. Overigens is de huidige Jamathi website de 3e website versie. De eerste twee versies waren “gebouwd” door Joost van Schaik. Joost is ook vele jaren de webmaster van de Jamathi website geweest. De 3e versie is door Ronne Vinkx ontwikkeld en “gebouwd” en met ingang van de 3e versie zijn Dik Toersen en Hans van Iersel de web beheerders.


Op 27 mei 2015 werden er 3 nieuwe rotondes in de nabijheid van het TT circuit in Assen geopend. Één van de 3 rotondes werd vernoemd naar Paul Lodewijkx en daarom was er een delegatie van de Jamathi Club aanwezig bij de opening van de 3 rotondes. Normaal gesproken zijn openingen (door gemeenten) saai door de toespraken die worden gehouden maar nu ging het totaal anders. Na de gebruikelijke toespraken van de wethouder en de bouwondernemer ging het spektakel los. Er werd een “demo race” gehouden tussen de 3 nieuwe rotondes met diverse motoren en een Dakar buggy met aan het stuur Tim Coronel. Vooral laatst genoemde ging vreselijk hard tekeer met de buggy en smeerde heel wat rubber op het nieuwe asfalt. De ’68-er en 70-erJamathi racers waren aanwezig en stonden opgesteld bij de tent voor genodigden en Eling Bouwstra reed op zijn Jamathi replica racer tussen de diverse motoren mee. De “demo race” werd afgewisseld door een demonstratie door het Northside Freestyle stuntteam. Dit was zeker géén alledaagse opening van 3 nieuwe rotondes, wel een spectaculaire.


4 oktober 2015. De 22e clubdag was bij Ton en Miriam Aarts in Moergestel. Een grote schuur stond tot onze beschikking maar gelukkig was het mooi weer en daardoor was er ook veel activiteit vóór en achter de schuur. Voor de schuur zaten de dames lekker in het najaarszonnetje en achter de schuur stonden een aantal racers en bromfietsen opgesteld. In de schuur ook een hele rij bromfietsen en een aantal mini kermisattracties van John Steijger. Tijdens de toerrit werd de lunch genuttigd bij de boer “De Gerrithoeve” en daarna werd er koers gezet naar het mini museum van Theo Roosen. Theo gaf uitleg over en bij één van zijn stationaire motoren, een gasmotor van het merk Andrew uit 1904 met een “mechanische bougie”.


23 oktober 2016. De 23e Jamathi clubdag vond plaats bij Le Grand Car Collection van Chris de Groot in Voorschoten op voordracht van deze locatie aan het bestuur door Jan van Leeuwen. De naam van het bedrijf zegt het al, er was een grote collectie auto’s te bewonderen, en dan vooral klassieke Amerikaanse auto’s. Maar daarnaast ook veel bromfietsen en emaille reclameborden. Nico Claassen had zijn zelfbouw 50cc V-twin CRM racer meegebracht en vertelde over dit mooi stukje techniek. De toerrit werd een hele korte rit want het water kwam af en toe met bakken uit de hemel vallen dus werd er rechtstreeks naar het kassencomplex van Chris de Groot gereden waar nog veel meer bromfietsen en aanverwante zaken waren te bezichtigen, we waren weer terug op de plek waar in 2009 de Jamathi clubdag werd gehouden. Op een plek met zoveel spullen raak je nooit uitgekeken.
Als er 2 Jamathi clubdagen strijden om de titel natste Jamathi clubdag ooit dan zijn het de clubdagen van 2001 en 2016. Het is wel een titel die je niet wilt binnenhalen.


8 oktober 2017. De 24e Jamathi clubdag was in het museum van Joop en Annie van den Bogaart in Veghel. In het museum waren veel Harleys en Indians te bewonderen maar ook diverse andere Amerikaanse merken motorfietsen. Nico Claassen had wederom zijn zelfbouw 50cc V-twin CRM racer meegebracht en deze keer demonstreerde Nico het fantastisch mooie geluid dat de V-twin produceert. Tijdens de toerrit hebben we ook nog een bezoek gebracht aan het Bromfiets & 50cc Cross Museum “Vanalleswa” in Gemert waar het voor de liefhebber van 50cc machines ook goed toeven is. De toerrit en het museumbezoek waren door Ruud Cornelis georganiseerd.


Op vrijdagavond 29 juni 2018 hebben een aantal leden van de Jamathi Club met Jamathi bromfietsen en Jamathi replica racers deelgenomen aan de TT NightRide in Assen. Dit is een spektakelstuk dat plaats vindt aan de vooravond van de TT en waar zo’n 1500 motoren van diverse pluimage aan deelneemt. De Jamathi’s hadden het voorrecht om voorop te mogen rijden, dit omdat 50 jaar geleden Paul Lodewijkx de 50cc Dutch TT won op een Jamathi racer.


30 juni en 1 juli 2018. Op deze 2 data vond de 50cc TT Parade plaats tijdens de Dutch TT 2018, ook dit evenement was i.v.m. de overwinning van Paul Lodewijkx 50 jaar geleden. Om het bij Dorna en de TT bazen voor elkaar te krijgen om een 50cc TT Parade in het programma van de Dutch TT te “schuiven” was al een huzaren stukje op zich. Het werd een fantastisch mooie presentatie waar vele kopstukken van de hedendaagse GP wereld een kijkje naar kwamen nemen en na de Moto GP race op zondag reden Jan de Vries, Henk van Kessel, Aalt Toersen, Theo Timmer en Jos Schurgers samen met Angel Nieto jr. een rondje op het TT circuit ter ere van de overwinning van Paul Lodewijkx 50 jaar geleden.


Op 8 juli 2018 namen een aantal leden van de Jamathi Club deel aan BromfieTTS 2018. Een evenement o.a. georganiseerd door het blad Bromfiets waarbij je met jouw eigen bromfiets op het TT circuit mag rijden. Alle leden van de Jamathi Club hadden zich verzameld bij de caravan van Dik Toersen wat weer een mooie presentatie van de Jamathi Club opleverde. Het rijden op het TT circuit is een mooie belevenis en een mooie gelegenheid om het TT circuit “van de andere kant” te bekijken en te beleven.


6 oktober 2018. Op deze dag brachten een aantal leden van de Jamathi Club een bezoek aan het Brommer & Motormuseum Schoonoord van Louwrens en Willy Wigchers. De rondleiding in dit prachtige museum werd verzorgd door Louwrens Wigchers en Herman Noorman. De uitleg bij de diverse bromfietsen en motoren was vaak doorspekt met leuke anekdotes en verhalen. Aan de Jamathi racer en de Jamathi bromfietsen werd natuurlijk extra aandacht besteed en konden sommige leden de gids nog wat extra informatie verstrekken, maar dat is niet meer dan logisch.


7 oktober 2018. De 25e Jamathi clubdag werd gehouden bij eetcafé/camping “De Eikenhorst” in Hooghalen. Tijdens deze clubdag konden we eindelijk voor het eerst het ’65-er Jamathi replica motorblok van Eling Bouwstra horen lopen. De toerrit ging eerst richting Egbert Streuer in Grolloo. Egbert ontving ons gastvrij en we mochten vrij een kijkje nemen in zijn oude historische boerderij en in zijn werkplaats. Daarna ging het onder leiding van Egbert naar een andere locatie om daar de privé collectie van Jan Blaauw te bezichtigen. Daarna ging de toerrit richting TT circuit om met de Jamathi bromfietsen een paar rondjes op de Paul Lodewijkx rotonde te rijden. De bezemwagen had deze keer minder geluk want hij werd onderweg aan een “technische controle” onderworpen door de politie. Één lampje van de aanhanger deed het niet maar daar kwam de bestuurder zonder bekeuring mee weg. Soms wel makkelijk als je achternaam Toersen is!


Op 24 maart 2019 hebben een aantal leden van de Jamathi Club een bezoek gebracht aan de Egbert Streuer expositie in het Drents Museum. Egbert is Nederlands meest succesvolle wegrace coureur met 3 maal wereldkampioen en 22 GP overwinningen in de zijspanklasse. Henk Keulemans was onze gids tijdens de rondleiding op de expositie. Met een gids met heel veel kennis van het “race wereldje” en ook van de wegrace loopbaan van Egbert Streuer is en wordt de expositie nog interessanter.

 

6 oktober 2019. De 26e Jamathi clubdag was in "Het Spiegelhuys" in Nederhorst den Berg waar het 25 jarig bestaan van de Jamathi Club werd gevierd. Op deze dag werd door Aalt Toersen en Theo Timmer het eerste Jamathi jubileumboek symbolisch overhandigd aan de familie Lodewijkx. Na het nuttigen van de pannenkoeken werd er 's-middags onder bar slechte weersomstandigheden (nat, nat en nog eens nat) een toertocht gereden welke ons naar het 1940 - 1945 oorlogsmuseum leidde van Jan Stuivenberg in Loosdrecht. Alle deelnemers aan de toertocht hadden een geel hesje aan met op de rug de tekst: 25 jaar Jamathi Club. Het was mooi om te zien, de slinger Jamathi bromfietsen waarvan alle berijders een geel hesje droegen.


Aan het eind van deze terugblik vermelden we nog alle bedrijven die ooit of nu nog steeds in ons clubblad adverteren. Dit zijn de volgende bedrijven:


Roel en Hennie van Maarseveen assurantie en adviesbureau - Utrecht
Leen Post banden - Sliedrecht
Zwetsloot kunststofkozijnen - Hazerswoude
BCCP fuelsystems - Gramsbergen
Niesing Auto’s - Amsterdam
Wetblast.nl natstraalreiniging - Almere – buiten
Arvo-tech gasdistributie systemen - Waalwijk
GVG Oliehandel BV Aspen-2 - Nijmegen
AM Gereedschapmakerij - Nederhorst den Berg
Vetera verzekeringen - Hardenberg
Koers polyestertechniek - Nieuwleusen
Le Grand Car Collection classic cars - Voorschoten
Metaaldraaierij A. Lanting BV - IJlst
Emaille en Bromfiets Museum “De Borkeld” - Holten

 

Dit was in vogelvlucht een terugblik op 25 jaar Jamathi Club. Er zijn maar een paar leden die vanaf het begin lid zijn van de Jamathi Club, dus voor velen is de historie van de Jamathi Club gedeeltelijk of helemaal "nieuw". We hopen dat een ieder die dit overzicht gelezen (en bekeken) heeft, genoten heeft. We kijken er naar uit om samen met de Jamathi clubleden nog meer mooie herinneringen te maken in de toekomst.

2015 - Opening 3 nieuwe rotondes nabij het TT-circuit in Assen 2015 - Opening Paul Lodewijkx rotonde nabij het TT-circuit in Assen 2015 - Opening 3 nieuwe rotondes nabij het TT-circuit in Assen 2015 - Jamathi clubdag in Moergestel 2015 - Jamathi clubdag in Moergestel 2015 - Jamathi clubdag in Moergestel 2015 - Jamathi clubdag in Moergestel 2016 - Jamathi clubdag in Voorschoten 2016 - Jamathi clubdag in Voorschoten 2016 - Jamathi clubdag in Voorschoten 2016 - Jamathi bromfiets met remschijf 2017 - Jamathi clubdag in Veghel 2017 - Jamathi clubdag in Veghel 2017 - Jamathi clubdag in Veghel 2017 - Jamathi clubdag in Veghel 2018 - TT-NightRide op vrijdagavond voor de Dutch TT races in Assen 2018 - TT NightRide 2018 - TT NightRide 2018 - TT Parade tijdens de Dutch TT 2018 - TT Parade - de '74-er Jamathi racer 2018 - TT Parade - Suzuki racer 2018 - TT Parade - de '68-er Jamathi racer 2018 - TT Parade - de '71-er Jamathi racer 2018 - TT Parade tijdens de Dutch TT 2018 - TT Parade tijdens de Dutch TT 2018 - TT Parade - terugkomst van een rondje TT-circuit 2018 - BromfieTTs op het Asser TT-circuit 2018 - BromfieTTs op het Asser TT-circuit 2018 - BromfieTTs op het Asser TT-circuit 2018 - BromfieTTs op het Asser TT-circuit 2018 - Bezoek aan Brommer- & Motormuseum Schoonoord 2018 - Miele bromfiets - Brommer- & Motormuseum Schoonoord 2018 - Bezoek aan Brommer- & Motormuseum Schoonoord 2018 - Bezoek aan Brommer- & Motormuseum Schoonoord - de '70-er Jamathi racer 2018 - Bezoek aan Brommer- & Motormuseum Schoonoord 2018 - Jamathi clubdag in Hooghalen 2018 - Jamathi clubdag in Hooghalen 2018 - Jamathi clubdag in Hooghalen 2018 - Jamathi clubdag in Hooghalen 2019 - Bezoek aan Egbert Streuer expositie in Assen 2019 - Bezoek aan Egbert Streuer expositie in Assen 2019 - Bezoek aan Egbert Streuer expositie in Assen 2019 - Jamathi clubdag in Nederhorst den Berg 2019 - Jamathi clubdag in Nederhorst den Berg 2019 - Jamathi clubdag in Nederhorst den Berg 2019 - Jamathi clubdag in Nederhorst den Berg 2019 - Jamathi clubdag in Nederhorst den Berg
Sluiten
https://www.jamathi.nl/